BOKA BO>>
RES MED BO>> SOLENS MAT>> SOLENS VIN>> SOLENS HÄLSA>> BÖCKER>> SOLENS KONST>>

UTMÄRKELSER>> ARKIV>> TYCKT & TRYCKT>> DICONO DI ME>> 360°>>

 
 

Arkiv

 
 
 
   
 

 

SMAKA PÅ UMBRIEN!

Bo Hagström presenterar Italienskt mathantverk i Malmö 15 april

I samarbete med Camera di Commercio i Terni och Confratigianato di Terni presenteras småskaligt mathantverk i restaurang Hipp i Malmö söndagen den 15 april. De små producenterna från Umbrien visar upp lokala specialiteter som charkuterier, ostar, tryffel, olivolja och färsk pasta.

Bo medverkar och guidar bland de italienska läckerheterna.>>


 
   
 

BO HAGSTRÖM MEDVERKAR
PÅ MATMÄSSAN I LIDKÖPING

Smakfullt – mat, dryck & kök heter den stora matmässan som arrangeras i Lidköping 13- 15 april.

Bo Hagström medverkar på stora scenen lördagen den 14 april med sin pastaskola. Han framträder  vid tre tillfällen: kl 11, kl 13 och kl 15.

 
   
 

 


Olivoljeprovning med Bo Hagström
2 maj 2012 i Helsingborg

 

" Visste du detta?

Bo Hagström har en gedigen erfarenhet, ett genuint och passionerat intresse för mat och kultur. Han är bl.a. känd från SVT med produktioner som Solens mat, Aspegren mitt i Maten, Sköna söndag och Gomorron Sverige. Han är journalisten och krönikören sedan många år. Han har även skrivit en rad kockböcker som Viva la Pasta och Buonissimo. Han har även bott och arbetat i Italien och Spanien, där han i Spanien drev en restaurang och en radiostation.

Dessutom är han Sveriges enda certifierade olivoljeprovare. "

Rico Andersson

Industry AB


 
   
 

 

 


BO HAGSTRÖM ICA MATKASSENS FÖRSTA GÄSTKOCK

Bo Hagström bjuder på solens smaker med en italiensk meny för ICA Matkassen Inspiration under vecka 11.

Här får du vintips till alla rätter i ICA-matkasse vecka11>>

 
   
 

http://accent.svd.se/se/art/solens-mat.php

Se bilder från resan 2011>>Foto: Hans Runesson

Solens mat i Italien – Res med Bo Hagström till Umbrien och Lazio

Resor 2012: 20 – 27 maj och 3 – 9 juni.

Upplev kulinariska Italien tillsammans med Bo Hagström, känd från tv-programmet Solens Mat. Under en vecka får vi möjlighet att besöka många av hans smultronställen. Det kommer att bli en resa genom miljöer med spännande historia, sagolikt vackra landskap, pittoreska byar och besök på underbara små restauranger med just den typ av mat som Bo frestat oss med i sina program. Bo guidar till platserna vi inte trodde fanns och hjälper oss att hitta genuina specialiteter på lokala fisk- och grönsaksmarknader.

De tre första nätterna bor vi i Civita Castellana alternativt Vitterbo.
Vi gör dagsutflykter till Trasimenosjön i “Italiens gröna hjärta” och till små pittoreska byar i Lepinerbergen och Sabinerbergen. Resan fortsätter söderut, genom Cori och vidare till Terracina där vi avslutar med tre övernattningar. Här väntar, förutom alla lokala läckerheter, också en av Italiens vackraste stränder och en varm syditaliensk stämning. Innan hemfärd hinner vi med en guidad promenad i Roms renässans-och barockkvarter.

Resan är speciellt framtagen för SvD accent.

AnsgarResor Specialresor är arrangör.

 

 
   
 

RESOR MED BO

Bo Hagströms Italien - Italiensk matresa


6 dagar: 3-8 september 2012
Vi upprepar succén från i fjol med en italiensk rundresa med solens mat i fokus. En unik resa för dig som uppskattar god mat, pittoreska byar och vacker natur. Ciceron är tv-profilen Bo Hagström.

ÄLSKADE SMULTRONSTÄLLEN
Bo Hagström tar oss med på en resa till sina mest älskade smultronställen i Italien. Resan går till det vackra landskapet Le Marche längs den Adriatiska kusten. Vi besöker den lilla viken Portonovo och får smaka på nyfångade vilda musslor. I Rocca San Casciano blir det långlunch med bl a lufttorkad skinka som lagrats i en källare under bytorget. Resan avslutas i Bologna, en högborg för såväl kultur, gastronomi som shopping.

http://reseklubben.viwebben.se/kommande-resor/69-bo-hagstroms-italien/

 

 
   
 

 

BO HAGSTRÖM LAGAR ITALIENSKT I AFTONBLADETS "KÖKET"

Aftonbladets nya matbilaga "Köket" gör nedslag i köket hos kända svenska kockar och matskribenter. Journalisten Britt Peruzzi med fotograf tog plats i köket hemma hos Bo, som naturligtvis lagade italienskt: en förrätt, en varmrätt och en dessert.

Resultatet med recept och intervju kommer att publiceras i ett kommande nummer av matbilagan "Köket", som distribueras tillsammans med den vanliga upplagan av Aftonbladet.

 

 
   
 

Älska Mat

Årets Älska Mat är nu över och vilken succémässa det blev med över 100 utställare och närmre 8000 besökare. Fantastiskt!

Här kan du se bilder från mässan>>

Italien har en speciell plats i svenskars hjärtan. Härifrån kommer så mycket influenser, råvaror, ingredienser, produkter och rätter som vi svenskar lärt oss att älska. Därför är Italienska smaker tema för Älska Mat 2011. Vi är glada över att ha ett samarbete med Bo Hagström – expert på italiensk matkultur och välkänd TV-personlighet – ingen kan detta område som han.
Bo kommer att vara aktiv i utarbetandet av temaområdet och även närvara under mässans genomförande. Hans erfarenheter och stora kontaktnät kommer väl till pass för att skapa publikdragande innehåll till Älska Mat.

http://www.alskamat.se/Home.asp?id=670

 

 
   
 

***WORKSHOP I STOCKHOLM MED BO HAGSTRÖM:

DRINKTILLTUGG PÅ ITALIENSKA

I Italien hör det till måltidskulturen att servera plockmat till drinken eller vinet. Till aperitifen dukar man fram s.k. stuzzichini, små, läckra tilltugg, ofta serverade med endast tandpetare. Det kan vara salami, prosciutto, mortadella, crostini med olika röror eller bara en rostad brödbit med en god olivolja.

För att ge inspiration till svenska kockar och matjournalister ledde Bo
en workshop i Stockholm i samarbete med det italienska charkuteriförbundet, Istituto Valorizzazione Salumi Italiani (IVSI) och vinorganisationen Unione Italiana Vini.

– Jag vill gärna överföra den italienska traditionen med "ingen drink i baren utan mat". Dryck och mat hör ihop och after work blir mycket trevligare om man också kan samlas kring lite plockmat.

En intervju på italienska med Bo hittar du via den här länken: http://www.youtube.com/watch?v=q4sk1MKoCG8

 

 
   
 

22–25 september 2011Bo Hagström förklarar skillnaden mellan industriell och hantverksmässig pasta för moderatorn Alexandra Zazzi på årets bokmässa i Göterborg.

På kockteatern lagade Bo kort pasta, fusilli, från gården La Parrina i Toscana, smaksatt med grönsaker alla napoletana, ett recept från boken "Viva la pasta!

http://www.bok-bibliotek.se/sv/bokmassan/valkommen-till-bokmassan/

 
   
 

***STEFAN HOLMSTRÖM MAHULTS HERRGÅRD

BO HAGSTRÖM PÅ ITALIENSK FESTKVÄLL

 

DEN 26 AUGUSTI 2011 gästade Bo Hagström Mahults Herrgård och Stefan Holmström under en italiensk festkväll för Länsförsäkringar i Halmstad.
Menyn var inspirerad av recept i Bos kokböcker, bland annat från senaste boken Viva la pasta! som utkommer i september.

Gästerna serverades italienskt småplock och Prosecco, lasagne med gorgonzola och lax i portionsformar, risotto med lardo, skuren biff (tagliata) med rucola, parmesan och balsamvinäger och dessert med semifreddo och färska bär.

www.stefanholmstrom.eu 
   
 

Italiensk Operagala blev jättesuccé!

***EVENT

Söndag 21 augusti 2011

 

 

Det blev nytt publikrekord för Musik på Bosjökloster när italiensk operagala arrangerades den 21 augusti. Hela 520 personer tog plats i logen för att lyssna på Helsingborgs Symfoniorkester under ledning av Fredrik Burstedt.
Som solister framträdde sopranen Sabina von Walther och tenoren Joachim Bäckström. Bo Hagström kåserade om musik och mat mellan styckena. Publiken fick lyssna till några av den italienska operamusikens mest älskade verk av bl a Puccini, Rossini och Verdi.

http://www.musik-bosjokloster.se/Italiensk-Operagala.php

 
   
   
 

 

----------------------------------------------------------------------------------

***BIBLIOTEKET I BJÄRED

Den 17 september 2011 kl 10.00

Bo Hagström medverkar i "Kulturfrukost" på Biblioteket i Bjärred och berättar bl a om sin senaste bok Viva la pasta!

----------------------------------------------------------------------------------

***UTSÖKT,
SA MINISTERN SOM LAGADE MAT MED BO

Landsbygdsminister Eskil Erlandsson, ansvarig för kampanjen som ska göra Sverige till Europas bästa matland, har sett de flesta av programmen "Solens mat". På restaurang PM & Vänner i Växjö gick hans dröm i uppfyllelse: att få laga mat med Bo Hagström!

Läs mer>>

----------------------------------------------------------------------------------

 
   
 

Mitt köks reportageteam har besökt Bo Hagström i hans kök i Hököpinge. I kommande nummer presenteras nya spännande
recept på pasta från boken Viva la pasta! som utkommer i september samt på sallad och kyckling.

Håll koll på:
http://www.expressen.se/omexpressen/1.2497104

BO HAGSTRÖM MEDVERKAR I EXPRESSENS NYA MATTIDNING.


 
   
 

 

 

Pocketgrossisten

 

BO SIGNERAR HOS POCKETGROSSISTEN

Pocketgrossisten

 

 

Bo signerar hos Pocketgrossisten

Pocketgrossisten etablerar allt fler butiksanpassade avdelningar i ICA Kvantum.

Onsdagen 8 maj och torsdagen 9 maj fick de nyöppnade avdelningarna på ICA Kvantum Oj i Åstorp och ICA Kvantum Åhus besök av Bo. Han signerade sina två senaste böcker Buonissimo och Italienska Klassiker.
Pocketgrossisten AB har funnits sedan 1992 och startades för att hantera inköp och lager för Pocketshop. 1993 började Pocketgrossisten leverera pocketböcker till servicehandeln och strax därefter till dagligvaruhandeln. Sedan i mars 2010 ingår Pocketgrossisten i Bonnierförlagen AB, men är fortfarande en oberoende leverantör som samarbetar med de flesta förlag.

Den 1 september övertar Pocketgrossisten ansvaret för böcker på Åhléns samtliga 76 varuhus i Sverige.

   
 

***BO HAGSTRÖM TESTADE ÅRETS KRÄFTOR

Sydsvenska Dagbladet har traditionsenligt testat årets utbud av kräftor. Bo ingick i testpanelen tillsammans med tre andra erfarna kräftsugare. I årets test provades tio olika djupfrysta förpackningar med kräftor från Kina, Spanien och Turkiet.

Resultatet publiceras söndagen den 7 augusti i Sydsvenskan.


Vill du lära dig att testa kräftor på ett proffsigt sätt, läs mer här>>


 
 

Redaktör: Ludmilla Svensson

 
 
BOKA BO>>
RES MED BO>> SOLENS MAT>> SOLENS VIN>> SOLENS HÄLSA>> BÖCKER>> SOLENS KONST>>

UTMÄRKELSER>> ARKIV>> TYCKT & TRYCKT>> DICONO DI ME>> 360°>>

 
  E-post: bo-hagstrom@telia.com
Tel:+46705697086

 
  COPYRIGHT 2012