Lägg till din rubriktext här

Res med Bo

Apulien1-1178x500

Genuina Apulien

Avresa: Köpenhamn, Göteborg och Stockholm

Trots att Apulien med sina långa stränder, kristallklart vatten och vitkalkade små genuina byar kan beskrivas som ett turistparadis så är det faktiskt nästan bara italienarna själva som upptäckt den italienska klacken. Här möter vi ett annorlunda Italien och det är en resa i både tid och rum. Både den romerska och grekiska kulturen har satt djupa spår i den här regionen. I flera byar i Salento-området som vi besöker talas till exempel fortfarande en slags gammalgrekiska. Denförtrollande barockstaden Lecce och den gamla hamnstaden Bari blir våra fasta punkter på resan. Härifrån gör vi utflykter till de unika ”trullihusen” i Alberobello, till vinstaden Salice Salentino, till magiska Gallipoli och charmiga byar på Salentohalvön. På en bondgård utanför Bari får vi uppleva det genuina apuliska köket.
Apulien2-1178x500

Mat och vin spelar naturligtvis en viktig roll på mina resor. Här bjuds vi på den nyttiga medelhavsdieten med mycket grönsaker, pasta och en underbar olivolja. Och vi provar oss naturligtvis igenom det enorma utbudet av goda viner. Apulien är det största odlingsområdet för vin i Italien. Landskapet är omgärdat av två hav, Adriatiska och Joniska haven, men det är ett utpräglat jordbruksområde. Redan under antiken var Apulien något av Edens lustgård för romarna, vilket väl sätter fantasin i rörelse.

Bo medverkar som sakkunnig ciceron på specialresor till  Italien.
Resorna skräddarsys beroende på beställarens önskemål, men  huvudinriktningen är mat- och vinupplevelser.

God mat i fina miljöer

Vi äter på restauranger som valts ut av Bo Hagström personligen. Och vad sägs om en lunch på stranden i en liten badvik, där fiskarna bjuder på nyfångade vilda musslor? Eller en lustfylld utflykt till tryffelälskarnas paradis Acqualagna?

Älskade smultronställen

Bo Hagström tar oss med på en resa till sina mest älskade smultronställen i Italien. Resan går till det vackra landskapet Marche längs den Adriatiska kusten och avslutas i Bologna, en högborg för såväl kultur som gastronomi.

Vacker natur

Förutom fantastiska matupplevelser bjuder resan på vacker natur och pittoreska byar. Vi besöker bland annat naturparken Monte Conero och byn Cartoceto. I den senare hälsar vi på hos familjen Beltrami, känd för sina ostar som lagrats i traktens grottor.